• Aplec de Sardanes

  • Havaneres a la vigília de l'Aplec
  • Mostra d'Havaneres de Palamós
  • Concert Estiu amb la Principal de la Bisbal i els Montgrins
  • Mostra de l'Havanera Catalana
Imprimeix

EL CONCERT DELS QUATRE TENORES

Posted in ültimes notícies

El passat dimecres, 3 d’agost, Palamós es convertí en el punt de trobada imprescindible per als sardanistes. A les 22 h, prop de mil espectadors ompliren l’Arbreda per a gaudir de l’XIè Concert de Sardanes de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau. Malgrat que la pluja va fer acte de presència en molts punts de les comarques gironines, Palamós resultà un veritable oasi en aquest sentit.

En la primera part, les cobles Principal de la Bisbal i Montgrins s’alternaren en la interpretació de deu peces, majoritàriament sardanes. Es respirà una sana rivalitat, de manera que si La Principal engrescava al públic amb l’obligada de tenora Llibertat, de Ricard Viladesau, Els Montgrins ho feien amb la sardana de lluïment de tible i tenora Flors esventades, del mateix autor. De Marcel Artiaga, tible solista dels Montgrins i compositor invitat en l’edició d’enguany, es van programar Abril a Palamós i Pares. I de Josep Cassú s’estrenà Rodolant per Beget, una sardana dedicada a l’insigne pedagog, escriptor i activista cultural i sardanista lloretenc Joan Domènech i Moner, que era també entre les personalitats que assistiren al concert.

En la segona, les dues formacions tocaren conjuntament. Entre d’altres composicions, s’estrenà la magnífica i molt ben instrumentada sardana Agost a Palamós, de Marcel Artiaga; però el moment culminant del concert arribà quan els quatre tenoristes, Jordi Carreras, Ferran Miàs, Martí Camós i Jordi Parrot, drets davant l’escenari, interpretaren la sardana obligada Tenores Flamejants, de Ricard Viladesau. Palamós, Ciutat Pubilla i La Santa Espina foren els dos “bisos” finals, ja fora de programa, que varen fer aixecar dempeus el públic de l’Arbreda.

Lluís Mercader i Bravo
Agrupació Sardanista Costa Brava