Imprimeix

Les sardanes de l'Aplec...

Posted in ültimes notícies

El 25 de juliol de 2010, a l'Arbreda i a partir de dos quarts de sis de la tarda, començarà el 42è. Aplec de la Sardana de Palamós. Les cobles Mediterrània i Bisbal Jove primer, i Ciutat de Girona i Baix Empordà després, encadenaran un total de 22 sardanes que, sense interrupció, ens portaran fins a mitjanit.

Cal destacar l'estrena de la sardana de Dolors Viladrich El garbí de Palamós, a banda de les 4 sardanes que es van donar a conèixer el passat 25 d'abril, en el concert dels Montgrins i que figuren en el volum 9 de la col·lecció Sardanes a Palamós. Les dues sardanes de conjunt són veritables himnes per a la nostra vila: Mar de Palamós, de Francesc Mas Ros i Palamós Ciutat Pubilla, de Ricard Viladesau, que vol rememorar els 5 anys del final del nostre pubillatge.

La mort del gran sardanista Vicenç Urpí ens ha dut a recordar-lo amb la sardana que li dedicà fa cinc anys en Sigfrid Galbany, autor també de la flamant Sardana de l'Any 2009 (Cap d'Any a Tossa).

Com cada any, pensem que la sardana incògnita no serà difícil de descobrir.

L'encís del Ripollès, s'haurà estrenat el diumenge anterior a l'Aplec de Ripoll, per tant, la interpretació a Palamós ve a ser una segona estrena.

I l'única sardana obligada serà Dos del 55, de Francesc Camps, amb lluïment dels dos fiscorns.

La resta de sardanes que conformen l'Aplec faran les delícies dels assistents, perquè són d'allò més balladores.

Aplec de l'any passat

Us esperem a tots a l'Aplec de Palamós!