Imprimeix

UN CONCERT INOBLIDABLE

Posted in ültimes notícies

La tarda del diumenge 19 de desembre, el Teatre Auditori La Gorga de Palamós s’omplí de gom a gom. Motiu: el tradicional Concert de Nadal organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava i La Principal de la Bisbal, amb presentació de Francesc Sánchez Carcassés.

Cobla la Principal de la Bisbal

El públic pogué gaudir amb l’estrena de l’adaptació de Francesc Cassú de la Suite per a orquestra, de Dimitri Shostakovich per, seguidament, aplaudir llargament Rebombori d’octubre, una de les darreres sardanes de Josep Cassú, que ha dedicat al seu fill Francesc, director de la formació bisbalenca. També es pogueren escoltar, entre d’altres, composicions amb sonoritats ben innovadores (la Suite relativament còmica, de Joan Josep Blay) o altres que feren lluir a tota la cobla, com la sardana Ventada de març, d’Emili Saló o als diferents solistes: els fiscornaires Josep Malonda i Joan Manel Margalef amb el vals El grumete, de Josep Serra, el trompeta Albert Font amb el pasdoble Fragància, de Ricard Viladesau, el flabiolaire Pere Rabasseda amb la polca La merla blanca, d’Eugène Damaré adaptada per Jordi León, o bé el tenora Josep Gispert amb La reina de les flors, de Josep Serra, una de les seves sardanes preferides.

Foto Josep Gispert

En el decurs del concert, l’Agrupació Sardanista Costa Brava va voler retre un merescut homenatge a Josep Gispert qui, després de 28 temporades, deixarà properament La Principal de la Bisbal. Per acabar, i fora de programa, la Marxa sobre motius populars catalans, de Joaquim Serra, féu participar tot l’auditori que acabà dempeus amb La Santa Espina, d’Enric Morera. En definitiva, i en tres paraules: un concert inoblidable.

Lluís Mercader i Bravo.

Agrupació Sardanista Costa Brava. Palamós.