Imprimeix

EXITÓS CONCERT DE SARDANES A L’ARBREDA DE PALAMÓS

Posted in ültimes notícies

Com cada any, Palamós enceta el mes d’agost amb el Concert de Sardanes de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau.


Organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava i presentat per Francesc Sánchez Carcassés, la nit del dijous 6 d’agost, les cobles Montgrins, la Principal de la Bisbal i el precussionista Santi Molas van interpretar magistralment un atractiu programa. Ni la crisi, ni la presència de Julio Iglesias als jardins del Castell de Cap Roig (Calella de Palafrugell) o la de Joaquín Sabina a La Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols) van poder amb els amants de la nostra Sardana, que ompliren les prop de mil localitats habilitades a l’Arbreda de Palamós.


Enguany, la desena edició del prestigiós concert va tenir com a compositor invitat al mestre Josep Cassú i Serra, del qui s’estrenà la sardana per a dues cobles i percussió Capvespre d’estiu a l’Arbreda. El qui fou director dels Montgrins i de la Principal de la Bisbal durant més de dues dècades va dedicar l’obra, molt merescudament, a l’amic Francesc Sánchez Carcassés, pels més de trenta anys presentant concerts, aplecs i actes culturals i esportius de tota mena arreu de les nostres contrades.


Com ja ve sent habitual, durant la primera part del concert les dues cobles centenàries s’alternaren interpretant sardanes de Garreta (Juny), Bou (Torroella Vila Vella), Conrad Saló (Amics de Mataró), Viladesau (Girona 1808 i Els gegants de la ciutat), l’obligada de tible Recordant l’Enric, de Lluís Pujals, o bé la de tenora Cum laude al mestre i l’espectacular El camioner, ambdues de Josep Cassú.


A la segona part, els 25 músics s’aplegaren en una sola formació per interpretar conjuntament De Calonge a Palamós, pel camí vell, d’Antoni Ros Marbà, l’estrena d’enguany Capvespre d’estiu a l’Arbreda, del mestre Cassú, El palau de La Fosca, de Pitu Chamorro, premi Federació de la Sardana de l’Any, Costa Brava, d’Agustí Borgunyó, l’havanera El meu avi, de José Luis Ortega Monasterio, arranjada per a dues cobles per Jordi Molina i La sardana de Llafranc, de Ricard Viladesau.


El concert acabà molt encertadament amb un curt i un llarg de l’emblemàtica sardana Palamós, Ciutat Pubilla, de Ricard Viladesau  i amb un emotiu Cant de la Senyera que posà tot l’auditori d’empeus.

Lluís Mercader i Bravo.
Agrupació Sardanista Costa Brava. Palamós.