Imprimeix

Concert de Nadal amb la cobla La principal de la Bisbal

Posted in ültimes notícies

Un any més, des de l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós us convidem a apropar-vos al Nadal gaudint, el proper diumenge, 20 de desembre, de la Diada Sardanista Nadalenca en companyia de La Principal de la Bisbal.

 

A les 12h. del migdia i al passeig del Mar, la centenària cobla bisbalenca ha preparat una fabulosa ballada amb nou sardanes de set tirades que podeu veure en el porgrama imprès.

Cobla Principal de la Bisbal 

I a les 6h. de la tarda se servirà el segon plat d'aquesta Diada al Teatre La Gorga, amb el ja tradicional Concert de Nadal i La Principal de la Bisbal.

 

En la primera part s'interpretaran sis sardanes. La nit de Nadal fou composta per Josep Grivé l'any 1966, curiosament, en el decurs d'un viatge en tren a Bilbao. A continuació, la sardana més coneguda i interpretada de Juli Garreta: Juny. Seguirà el record a un altre compositor ganxó, recentment desaparegut, Lluís Lloansí, amb S'Adolitx, el nom d'un illot situat sota Sant Elm, a l'extrem meridional de la badia de Sant Feliu de Guíxols. La quarta sardana, D'aquell novembre ençà, obligada de tenora i tible, és deguda al mestre Josep Cassú, director de La Principal quan ho deixà Conrad Saló i pare de Francesc Cassú, el director actual. I parlant d'obligades, serà el torn dels fiscorns amb El bruel de Pals, obra que Emili Saló signà amb el pseudònim Pau Marons. Arriba la recta final de la primera part amb Niu d'amor, una sardana de Ricard Viladesau que fou justament premiada per partida doble (jurat i públic) a mitjan dels anys 80 en el Memorial Conrad Saló.

 

La segona part del concert explora altres formes de música de cobla diferents a la sardana. Començarem Amb els cinc sentits, una Suite sensitivaen tres temps, de Francesc Cassú. Seguirem amb la coneguda Beguin the Beguine de Porter, versionada per Albert Font, primer trompeta de la formació bisbalenca, per tornar a un compositor ben nostrat: de Joaquim Serra podrem sentir Dansa gitana. Un canvi de registre ens arribarà amb la masurca La Lloll, de Joan Lluís Moraleda. I acabarem aquesta segona part de forma semblant a com ho haurem fet a la primera: amb música del "princep de la tenora". Viladesau i el mar és un arranjament molt ben aconseguit d'Antoni Mas i Bou amb els boleros i ballables més populars compostos per Ricard Viladesau.

 

Després de tot això, només teniu una opció: el 20 de desembre no podeu faltar el migdia al passeig del Mar de Palamós ni a la tarda a La Gorga!

 

Bon Nadal!!!