Imprimeix

Un gran èxit, amb la Principal de la Bisbal i els Montgrins

Posted in ültimes notícies


Dimecres 4 d'agost un miler de persones van assistir al IXè Concert de Sardanes de la Costa Brava "Memorial Ricard Viladesau", aquest any amb un alicient nou, ja que el concert ha estat inclòs dins del cicle de Nits Musicals del Centenari de la Costa Brava, impulsat pel Patronat de Turisme. 
 
Va ser un gran èxit de música i de participació de públic, amb un miler de persones, una fita gens difícil d'assolir, donada la qualitat de les cobles, el programa del concert i la bona mà dels sardanistes palamosins a l'hora d'organiizar
activitats. 
 
Les dues formacions, que es van anar alternant durant la primera part, van començar el concert amb la sardana de Ros Marbà anomenada "Porta Ferrada", per continuar amb el mateix autor, que enguany ha estat el compositor convidat, i la "Homenatage Olímpic". La Bisbal sempre inclou en el seu programa alguna peça del seu director, Francesc Cassú; i a Palamós va ser "Plenitud". Per part dels Montgrins, la música de Viladesau, amb "La Pedrera", va permetre gaudir de les dots interpretatives de dos solistes, Jordi Carreras a la tenora i Marcel Artiaga al tible. La Bisbal continuava amb Viladesau i "Flors a la Moreneta" i els Montgrins retornaven amb una peça estrenada aquest mateix any, en motiu del 125 anys de la fundació de la cobla-orquestra: la sardana que ens va dedicar Jordi Molina, "Torroella 1884". D'en Josep Serra amb el títol "La matinera", interpretada pels dos tiblaires de la Bisbal, Lluis Pujals i Gabriel Castelló. La primera part finalitzava amb els Montgrins i la peça d'Artiaga "Músics en el temps".
 
Martí Camós i Francesc Cassú
La segona part va ser un recorregut per la Costa Brava, amb títols com "Marinera", la sardana que va estrenar
Albert Guinovat l'any passat; la peça de Jesús Ventura "Costa Brava 100" (dirijida per ell mateix), que forma part del darrer CD editat la passada primavera per l'Agrupació Sardanista Costa Brava. Continuant el programa seguia "Bell Lloc", d'en Lluís Lloansi. 
 
El gironí Antoni Mas Bou hi aportava una obra d'estrena que, sota el títol "Víladesau i el Mar", aplega els ballables més coneguts del músic calongí, desaparegut el 2005. També hi era present la música de Viladesau amb "Costabravenca".

Ros Marbà dirijint les dues cobles
L'estrena de la sardana de Ros Marbà va ser el punt culminant del concert. De Calonge a Palamós, pel camí vell. És el recorregut que fa el renombrat director i compositor quan es trasllada des de la seva segona residència de Calonge fins a Palamós. El director va pujar a l'escenari per dirigir l'obra. Bisbal i Montgrins, un conjunt de 24 professorsi, van anar desgranant una a una les sis peces de la segona part
conjuntament.
 
Francesc Sànchez Carcassés va conduïr el concert, i a més va estar la mà responsable que ha lligat tot el conjunt, fins arribar el moment de l'inici d'aquest.  
 
 
 
 

Personalitats del món polílic, com la consellera de Salut, Manri Geli, el delegat de Cultura, Miquel Sitjar, el delegat d'Universitats, Innovació i Empresa, David Mascort, a més de Núria Feliu, una assídua de cada any. Miquel Calzada (Mikimolo) i diferents compositors de sardanes van assistir a l'acte. Fora de programa es va escoltar l'emblamàtica "Palamós, Ciutat Pubilla", de Viladesau. Els aplaudiments van generar un segon bis, i va ser finalmení l'arranjament fet per Jordi Molina de la peça de Serrat Mediterrani

 
Podeu veure més fotografies a la galeria de fotos