Imprimeix

IXè Concert de Sardanes de la Costa Brava

Posted in ültimes notícies

El veïnatge entre Palamós i Calonge va motivar una estreta relació entre l'Agrupació Sardanista Costa Brava i el príncep de la Tenora, Ricard Viladesau. Després de la seva mort, ocorreguda el 26 de gener de 2005, es va instaurar el Memorial Ricard Viladesau, dins del Concert de la Costa Brava que se celebra cada any el mes d'agost, amb dues reconegudes cobles, Montgrins i La Principal de la Bisbal. És habitual que en cada edició s'estreni una peça. Fins ara han estrenat Jordi Molina, Festa d'Argent a Palamós del 2005; Jordi Paulí, Palamós a Ricard Viladesau, el 2006; Antoni Mas Bou, Rosa estimada, dedicada a Rosa Carreras, vídua de Viladesau, el 2007 i Albert Guinovart i Marinera, estrenada l'any passat. En totes les ocasions ha estat una composició escrita per a dues cobles, si bé el compositor també ha fet una reducció per a una cobla, a fi que la composició pugui ser tocada en altres ocasions 

Antoni Ros Marbà

Enguany l'estrena del Memorial serà d'Antoni Ros Marbà, músic que també està relacionat amb Palamós per motius de veïnatge, ja que té una segona residència a Calonge. Segons ha explicat a Diari de Girona Francesc Sanchez Carcassés, que coordina el Concert de la Costa Brava, "enguany a Palamós, tenim la sort d'estar inclosos dins de les Nits Musicals del Centenari de la Costa Brava, juntament amb la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell. Si hi sumen l'estrena de Ros Marbà, un músic de gran importància però poc prolífic pel que fa a escriure música per a cobla, el nostre concert adquireix una gran importància".

Des del 2004 que els palamosins van començar a parlar-ne amb Ros Marbà. Però no va ser fins "l'estiu passat que ja tenia el títol, de fet ha estat una qüestió de constància, d'anar-l'hi recordant. Mai havia dit que no, però hem de tenir en compte que és un home enfeinat". Ara la sardana per estrenar dues cobles ja està a punt, "fins i tot ja ens ha fet la reducció per a una sola cobla, perquè la puguem interpretar en altres ocasions", explicava Carcassés. 

Notícia obtinguda de Diari de Girona