Imprimeix

Els Montgrins graven un nou CD doble dedicat a Palamós

Posted in ültimes notícies

A l'enregistrament sota la direcció de Jordi Molina, va ser-hi present dirigint la seva peça Albert Guinovart.  

Albert Guinovart, els Montgrins i Jordi Molina, el dia de la gravació.

 

Els Montgrins han enregistrat aquests darrers dies un nou doble CD dedicat a Palamós. Es tracta del volum 8 de la col·lecció "Sardanes A Palamós", i la tercera entrega de Ballant sardanes a Palamós. El CD es presentarà el mes d'abril vinent, en el decurs del tradicional Concert de Primavera, a La Gorga, amb els mateixos Montgrins. Sardanes a Palamós inclou un total de dotze peçes de diferents autors. mentre que el volum 3 Ballant sardanes a Palamós, n'inclou nou i el repicó.


Destaquen especialment la composició d'Albert Guinovart, Marinera, estrenada el passat 6 d'agost, dins el Memorial Ricard Viladesau, pels Montgrins i La Principal de la Bisbal, sota la batuta del mateix autor.

Jesús Ventura rememora el Centenari de la denominació Costa Brava amb la peça titulada Costa Brava 100. El tenor blanenc Pitu Chamorro s'ha basat en la llegenda que indica que la roca fosca és el que queda del palau de la princesa Pirene, que va ser cremat pel senyor del castell. La roca cremada i ennegrida ha donat nom a la platja de La Fosca. D'aquí el títol, El palau de la Fosca. Alfred Abad s'ha inspirat en el racó de la platja gran, a tocar del moll vell i ha titulat la seva sardana La platja dels bots.

Una nit a cala estreta és el títol de la peça escrita per Xavi Pendon González Ranchal. Per part seva, Xavi Cassanyes, amb Onades daurades a Palamós evoca el color del mar quan el sol es pon. El palamosí Amadeu Cuadrado és l'autor de Palamós, mar i sardanes. Aquesta és la peça més recent, estrenada el passat 8 de febrer, a Palamós. D'altra banda destaca també la recuperació d'una peça que data del 1917. És Records de Palamós, peça que el seu autor, Josep Taxés, va dedicar als tapers de Palamós. Una peça obligada de dues trompetes és del sabadellenc Josep Auferil, dedicada a la cobla Baix Empordà. Del figuerenc Jaume Cristau, hi trobarem la peça guanyadora del premi Ceret-Banyoles 2005, Serenor, dedicada a la seva sogra palamosina. Una altra recuperació és de Francesc Mas Ros, estrenada el 1960, Joia de Palamós. 

Notícia obtinguda de Diari de Girona