Imprimeix

La Bisbal Jove porta una rondalla musicada amb cobla al teatre Monumental

Posted in ültimes notícies

'Les novíssimes aventures d'en Joan de l'ós', un concert familiar que inicia la commemoració de Mataró com a Ciutat Pubilla de la Sardana"

La Bisbal JoveQuan Mataró celebra aplecs sardanístics com els de Can Bruguera o el de Pla dels Amats, els seus organitzadors sempre lamenten que costa molt introduir els més joves en la sardana i la música de cobla. Però hi ha iniciatives que lluiten per aconseguir-ho. Així ho fa la Cobla La Bisbla Jove, que presenta al teatre Monumental aquest diumenge “Les novíssimes aventures d’en Joan de l’ós”. Es tracta d’un conte musical basat en una rondalla tradicional, que es representa en el marc del cicle de Concerts Familiars que programa l’IMAC. Un concert per al públic infantil que en certa manera dóna el tret de sortida a la celebració de Mataró com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2009. 

 “Les novíssimes aventures d’en Joan de l’ós” va néixer ara fa 10 anys com un conte musical de format clàssic, amb intercalacions de música i text, escrit originalment per a quatre tenores. L’espectacle va gaudir d’un gran èxit i l’any passat la Cobla va decidir reconvertir-lo en concert familiar. Amb el conte, la dramatúrgia i la part visual (formada per animacions i vídeos) completament remodelades i interpretat ara per una cobla completa, el muntatge ocupa un lloc destacat en l’escassíssim repertori infantil per a aquesta formació. Música sardanística per narrar la història d’en Jan, un nen que té com a pare i mare una parella d’ossos, cosa que li portarà alguns problemes a l’escola. Ajudant-se de companys de classe que tampoc són els més “populars”, sortiran de la seva complicada situació formant una banda de música que serà envejada per tothom. Jordi Molina és el compositor i director musical, mentre que Josep Pujol és l’autor del text i Cristina Cervià s’ha encarregat de la dramatúrgia, la direcció i la narració de l’obra.