Imprimeix

XVI Concert de Sardanes de la Costa Brava

Escrit per Administrador. Posted in ültimes notícies

El concert s’iniciarà a les 22 h a l’Arbreda de Palamós i comptarà un any més amb la participació de les cobles: Montgrins i la Principal de la Bisbal.  El concert farà protagonista  de la tenora amb diverses peces obligades d’aquest instrument. L’esdeveniment musical que és dedicat al músic i compositor Ricard Viladesau, en record al “príncep de la tenora”. Les entrades per a poder assistir a aquest concert es podenadquirir anticipadament a les oficines de l’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palamós.

Aquest concert tan especial és dedicat al “príncep de la tenora” i tindrà lloc un any més al parc municipal de l’Arbreda. En aquest indret, a partir de les 22 h, les destacades cobles gironines Montgrins i la Principal de la Bisbal interpretaran un total de quinze sardanes que tocaran les dues cobles de manera alternativa durant la primera part i, conjunta, a la segona.

Reconeixement al so de la tenora, i a “l’enfant terrible de la sardana”
La nova edició del Concert de Sardanes de la Costa Brava farà màxim protagonista al so de la tenora, en especial reconeixement al mestre Viladesau.


A la primera part, el nou tenora de la cobla Montgrins, Conrad Rafart, participarà en la sardana de lluiment “Triomfadora” i posteriorment serà el torn pels tenores solistes de la Principal de la Bisbal, Ferran Miàs i Jordi Carreras, que interpretaran la peça “Tenores flamejants”.

El plat fort arribarà a la segona part quan els tres tenores solistes Rafart, Miàs i Carreras interpretaran de manera conjunta la sardana “Trincameró”.

Una altra de les presències destacades del concert serà la del músic i compositor gironí, Marc Timón, del qual s’interpretarà la sardana “Please don’t stop the music”.

Actualment Marc Timón té fixada la seva residència a Los Angeles, on desenvolupa la seva tasca a l’equip de compositors dels reconeguts Sonic Fuel Studios per a grans produccions americanes.

La seva obra musical ha estat guardonada amb més de 30 premis nacionals i internacionals, tant en el camp de la música cinematogràfica com de concert; en el terreny de la música per a cobla ha aconseguit la totalitat dels guardons que es convoquen actualment. [més informació a la Wikipedia ]

La majoria de les seves sardanes, una quarantena, han estat premiades en importants certàmens de composició pel seu caràcter innovador i trencador, fet que ha propiciat que se’l consideri “l’enfant terrible de la sardana”.

Entrades per al concert
Les entrades per a poder assistir a aquest concert es poden adquirir anticipadamentO

  • Oficines de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós –c/ Ave Maria, 3, 2n pis-; de 9 a 16 h.
  • Dimecres dia 3, a partir de les 19 h, s’obrirà el servei de taquilla a l’Arbreda per a la venda d’entrades per al concert.

Preus
Els preus de les localitats són de 18 € (numerades) i de 15 € (general), mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós és de 12 € (numerades) i de 10 € (general).